BALETNI STUDIO KARLA ŠTILEC

Baletni studio vodi pedagoginja in dolgoletna balerina Karla Štilec. Svoje življenje je plesu zapisala, ko je s šestimi leti prestopila prag Baletne šole Kranj in kasneje šolanje nadaljevala v Srednji baletni šoli v Ljubljani. Plesu je posvetila 30 let, od tega je 22 let aktivno plesala balet. Vzporedno je vodila in mentorirala otroške ter odrasle plesne skupine in kot koreografinja sodelovala v gledališču. Za svoje plesno-ustvarjalno delo je prejela Prešernovo plaketo Mestne občine Kranj.
Kot vzgojiteljica predšolskih otrok je svoje delovne izkušnje pridobivala v vrtcu in šoli, kjer je v svoje pedagoško delo rada vpletala ples.
Ljubezen do plesa in poučevanje je leta združila v svojem baletnem studiu, ki deluje v okviru zavoda Artutrip, katerega ustanoviteljica in kreativna vodja je še danes.

ZAVOD ARTUTRIP

Zavod ArtUtrip pod svojo streho združuje plesne, športne in ustvarjalne vsebine za otroke in odrasle. Poleg male baletne šole organizira tudi plesne tečaje, ustvarjalne delavnice (t.i. kreativnice), rojstnodnevne zabave in ponuja svoje prostore v najem.
Poslanstvo zavoda je otrokom ponuditi umetniške vsebine, skozi katere bodo razigrano ter ustvarjalno razvijali svoje sanje, sledili svojemu srcu ter razvili moč in samozavest, da so čudoviti taki, kot so.

"Vsak otrok je umetnik. Umetnost je, kako doseči, da tudi ostane umetnik, ko enkrat odraste." (Pablo Picasso)

Pedagoško vodilo kreativne vodje ArtUtripa Karle Štilec je, da je vsak otrok unikat, zato otrok med seboj ne primerjamo. V ArtUtripu se otroke odpira in spodbuja, da vidijo v sebi in drugih dobre stvari. Izreden pomen imajo pohvale, ki spodbujajo in krepijo samozaupanje, tekmovalnost je dana na stran. Trudi se, da pri otrocih razvija tisto, kar želijo.

»Svet priprada tistim, ki verjamejo v svoje sanje. A potrebno se je umiriti, prisluhniti svojemu srcu in mu slediti. In takrat si na pravi poti.« (Karla Štilec)
 

 T: 040 685 199 | facebook | zavod.artutrip@gmail.com

©artutrip.si